MODS

Een MOD is een batterijbehuizing en is in te delen in twee grote groepen. Er zijn digitale versies en daarnaast hebben we de zeer vereenvoudigde versies die vallen onder de noemer Mechanical Mods. Jaren geleden werden beide groepen voornamelijk gebruikt door de geavanceerde damper, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg Mods die zeer geschikt zijn voor beginnende rokers.

 

Digitale Mod

Het kenmerk van een digitale Mod is dat dit apparaat tal van opties en instelmogelijkheden heeft. Zo kan het vermogen en/of het voltage worden ingesteld, wordt de weerstand van de coil afgelezen, kunt u zien wat de resterende batterijduur nog is en heeft hij tal van beveiligingen die ervoor zorgen dat er veilig gedampt wordt.

We hebben ook digitale Mods die de temperatuur van een coil kunnen aflezen, of waarbij het mogelijk is om tal van statistieken op te vragen en we hebben er zelfs een waarbij het mogelijk is een afbeelding te uploaden.

Soms schrikt deze complexiteit in het begin veel mensen af, maar een MOD zorgt voor de allerbeste dampervaring en zorgt er ook voor dat de smaken van vloeistoffen het meest tot zijn recht komen dankzij alle instelmogelijkheden. Dit is een echte aanrader.

Box en Tube Mods

Digitale Mods zijn er in verschillende soorten en maten. Wij kunnen ze onderverdelen in drie groepen, namelijk:

- Box Mods
- Tube Mods
- Sub Ohm Box Mods

Box en Tube Mods hebben meestal dezelfde instelmogelijkheden, maar wat is het grootste verschil tussen deze twee groepen? De Box Mods, zoals de naam al doet vermoeden, hebben de vorm van een doosje en de Tube Mods hebben een cilindervorm, zoals een tube.

De Sub Ohm Box Mods hebben uiteraard ook de vorm van een doosje, maar het grote voordeel van deze apparaten is dat het bereik heel erg groot is. Het is bij deze apparaten namelijk mogelijk om met een coil met een weerstand van lager dan 1.0 Ohm te dampen en daardoor is het ook mogelijk om een zeer hoog vermogen in te stellen zodat je meer rook en dus meer smaak krijgt.

Mechanical Mod

Een Mechanische Mod, ook wel Mech Mod genoemd, is eigenlijk de meest simpele versie die er bestaat, maar is dankzij deze eenvoud niet geschikt voor beginners of starters. Een Mech Mod beschikt namelijk niet over de beveiligingen die een digitale versie vaak wel heeft.

Een Mechanische Mod bestaat enkel uit een batterijbehuizing en een vuurknop, die beide vaak een zeer apart en origineel design hebben, aangezien deze twee onderdelen hét kenmerk zijn en de aankoop hierop wordt gebaseerd.

Het elektrisch vermorgen wat een Mech Mod afgeeft hangt af van de batterij die erin geplaatst wordt, maar zal in de meeste gevallen gemiddeld rond de 3.7 volt liggen. Het voordeel van een Mech Mod is dat deze geen enkele beperking heeft en elke Ohm waarde coil kan afvuren, zolang de geplaatste batterij daar krachtig genoeg voor is.

Zowel de Digitale als de Mechanische Mods maken meestal gebruik van een zelfde soort batterij, de zogeheten 18650 batterij, die te verkrijgen is met verschillende specificaties waarbij ook zelf de capaciteit bepaald kan worden. Daarnaast zijn er ook genoeg digitale Mods die gebruik maken van een ingebouwde batterij, wat als voordeel heeft dat het niet nodig is om een batterij apart aan te schaffen.

Nieuwsgierig geworden naar onze Mods? Bekijk dan nu onze bestsellers.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren