E-liquids

De e-liquid, ook wel bekend als de bron voor roken in vloeibare vorm, wordt gebruikt om de e-sigaret te vullen. De e-liquids zijn capsules die worden gevuld met een vloeistof welke is opgebouwd uit een aantal verschillende bestandsdelen. 

Om onze klanten op een zo goed mogelijk manier tot dienst te zijn is het mogelijk om een aantal van de bestandsdelen helemaal zelf te kiezen of samen te stellen. Zo biedt de e-liquid de mogelijkheid om verschillende smaakvarianten toe te voegen en kan de gebruiker ervoor kiezen om nicotine toe te voegen met verschillende gehaltes variërend van light tot zwaar. Het is daarnaast ook mogelijk om helemaal nicotinevrij te roken met de e-sigaret. Naast verschillende smaken en nicotine waardes zit er ook een verschil in merken en kwaliteit tussen de verschillende e-liquids. Met een groot aanbod in e-liquids en opties geven wij u een korte beschrijving van de verschillende bestandsdelen van de e-liquids en waar u op moet letten bij uw aankoop.

VOORDELEN VAN DE E-LIQUID

Voor veel rokers wordt volledig stoppen gezien als een grote stap. Om de stoppers een duwtje in de goede richting te geven zijn er e-sigaretten. Deze e-sigaretten functioneren als een vervanger voor de gewone sigaret en helpen de stopper bijvoorbeeld met afbouwen van het nicotine gehalte. De e-liquids die hiermee gepaard gaan zijn verkrijgbaar in verschillende nicotine waarden. Zo kan de ex-roker rustig en eenvoudig het nicotine gebruik terugdringen zonder alle ontwenningsverschijnselen en ellende die komt kijken bij het stoppen met roken. Met een overstap naar de e-liquids kan de ex-roker direct grote stappen maken naar een verbeterde gezondheid. 

Maar naast het voordeel dat de e-liquids beter zijn voor de gebruiker is een ander voordeel dat het mechanisme gebruik maakt van verdamping. Dit houdt in dat de e-liquid de bestandsdelen verdampt. Deze dampen worden getransporteerd naar de longen waarna de gebruiker het echte gevoel van roken kan ervaren. De reguliere sigaret maakt gebruik van verbranding. Het grote nadeel dat verbranding met zich meegeeft is dat er verschillende schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld koolstofmonoxide, teer en andere schadelijke chemische dampen vrijkomen in het milieu. Zo heeft de normale sigaret dus een schadelijke invloed op het milieu, maar ook op uw directe omgeving zoals bijvoorbeeld uw kinderen. De gebruiker van de e-liquid zorgt dus niet alleen dat er een verbetering komt in zijn eigen gezondheid bevorderd ten opzichte van roken, maar ook dat de gezondheid van zijn of haar directe omgeving en het milieu

HOE WERKT DE E-LIQUID?

Er zijn twee verschillende soorten e-liquids op de markt. De gebruiker kan ervoor kiezen om een fles te kopen waarmee het reservoir van de e-liquids kan worden bijgevuld, hierdoor is het mogelijk om het reservoir meerdere malen te vullen gebruiken nadat deze leeg is. Naast deze optie is het nog mogelijk om zogenaamde cartridges te kopen. Deze cartridges zijn al vooraf gevuld met vloeistof, zodat de gebruiker deze direct kan gebruiken. Wanneer de cartridge volledig leeg is kan deze helaas niet bijgevuld worden en moet er een nieuwe cartridge worden geplaatst in de e-sigaret.

De e-liquid wordt aangesloten op de e-sigaret. Door het verdampingsmechanisme wordt de damp naar de longen getransporteerd. De smaakstoffen komen in de damp vrij waardoor de gebruiker de smaaksensatie van de e-liquid beleeft.

De e-liquids komen in verschillende soorten en merken. Op onze site bieden we u verschillende e-liquids aan van diverse zeer gewaardeerde merken zoals Millers Juice, Flavourtec en Dekang. Naast de verschillende merken presenteren we u een breed aanbod van verschillende smaken zoals bijvoorbeeld menthol, zoete smaken en diverse populaire fruitsmaken. Voor de ex-rokers zijn er ook verschillende tabaksmaken, zodat de damp van de e-sigaret smaakt als de normale sigaret.

BESTANDSDELEN E-LIQUID

Iedere e-liquid is opgebouwd uit 2 of 3 verschillende hoofdbestandsdelen: Er is een basisvloeistof waarbij de gebruiker een bepaalde verdeling PG/VG kan kiezen. Hiernaast wordt er een smaakstof toegevoegd. Voor de gebruiker die behoefte heeft aan nicotine is het ook mogelijk om verschillende gehaltes nicotine toe te voegen.

- Basisvloeistof

De basisvloeistof, ook oplosmiddel genoemd, die wordt gebruikt voor de e-liquid is nodig om de oplossing te verdunnen zodat er een evenwicht vormt tussen de toegevoegde ingrediënten. Daarnaast is de basisvloeistof de transporteur en zorgt ervoor dat de smaak en eventuele nicotine via verdamping naar de longen van de gebruiker komen. De meest gebruikte basisvloeistof is PG (propyleen glycol), een voedseladditief dat wordt gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en geneesmiddelen. Verder wordt er vaak gebruik gemaakt van VG (Plantaardige Glycerine), wat eveneens een voedseladditief is dat vaak wordt gebruikt in combinatie met propyleen glycol. De gebruiker kan zelf een kiezen voor de samenstelling in PG/VG. Er zijn verschillende verhoudingen tussen PG en VG. Het PG gehalte bepaald hoe hoog de "troathit" is en de VG zorgt voor de vrijgekomen damp. De gebruiker kan naar eigen voorkeur de samenstelling kiezen. Voor personen die klachten ervaren in de teel tijdens of na het roken zijn er de zogenaamde 100% VG liquids. Deze liquids zijn geschikt voor gebruikers met een overgevoeligheid voor propyleen glycol.

- Smaakstof

Nicotine en de basisvloeistof hebben van zichzelf een neutrale smaak. Om de ervaring rijker te maken wordt er gebruik gemaakt van smaakstoffen op natuurlijke basis met verschillende aroma's. Er zijn vele verschillende smaken verkrijgbaar van vele fruitige belevingen tot de échte tabaksmaak.

- Nicotine

Nicotine is het hoofdbestandsdeel van de reguliere sigaret. Voor rokers is de nicotine een onmisbaar bestandsdeel. Het geeft de roker een ontspannen gevoel en zorgt voor alertheid. Door de e-liquids kan de roker dit zelfde gevoel houden maar dan op een verantwoorde manier. De e-liquids scheiden geen schadelijke gassen en producten als teer uit. Hiernaast. De kracht die de e-liquid geeft kan verschillen per liquid. De verschillende hoeveelheden nicotine is verdeeld in 3 categoriën. Er zijn light, gemiddeld en sterke liquids met verschillende gehaltes nicotine. Het aantal mg geeft een indicatie van hoeveel teer er zit in 1 ml van de vloeistof. 

- 0 mg nicotine: De liquid bevat geen nicotine. De gebruiker kan met deze e-liquid nicotinevrij gebruik maken van de e-sigaret.
- 6 mg nicotine: De liquid is te vergelijken met een light sigaret, zoals bijvoorbeeld Gold.
- 12 mg nicotine: De hoeveelheid nicotine in deze liquid is vergelijkbaar met het nicotine gehalte van een normale sigaret.
- 18 mg nicotine: De liquid heeft een nicotine gehalte dat vergelijkbaar is met zware shag of sigaretten 

De e-liquid heeft verschillende mogelijkheden om de nieuwe gebruiker op weg te helpen in de wereld van het dampen. Het is voor een nieuwe gebruiker natuurlijk handig om wat tips en tricks van anderen te krijgen. Op onze website vindt u bijvoorbeeld de ervaring van andere gebruikers over een desbetreffend product. Er staan talloze recensies om u een goed beeld te geven van de mogelijkheden, de kwaliteit en kracht van verschillende e-liquids. Naast de recensies vindt u nog verschillende starterspacks van bekende merken. 

Om echt voor iedere klant het uiterste uit de e-liquid beleving te halen kunt u, bij overige vragen of wanneer u niet weet welke e-liquid u moet kiezen, contact opnemen met onze klantenservice. Samen zullen we gaan kijken naar u zullen we kijken naar de mogelijkheden en verschillende opties in de wereld van het vaporizen. Samen met u zoeken we naar de e-liquid die bij u past!