Elektrische-sigaretten

Elektrische sigaretten zijn vandaag de dag zeer populair. En dat is zeker niet voor niets, een elektrische sigaret is namelijk minder schadelijk voor je en naast de andere voordelen die de elektrische sigaret ook nog biedt. Wij van superdamp vertellen je graag nog veel meer over de verschillende elektrische sigaretten die op de markt te verkrijgen zijn, ook vertellen wij u natuurlijk ervaringen van andere gebruikers en meer informatie over de elektronische sigaret, bijvoorbeeld wat jij moet weten voor de aanschaf van een elektrische sigaret.

Er zijn veel voordellen van elektrische sigaretten wij hebben er hier een paar op een rijtje gezet.

Dat elektrische sigaretten gezonder zijn dan gewone sigaretten staat vast en is ook bewezen. Maar buiten dat het gezonder voor jezelf is, is het ook veel beter voor je omgeving. Zij hoeven nu niet meer de duizenden schadelijke stoffen in te ademen van en tabak sigaret, als jij gewoon even wilt e-roken/e-smoken. Naast het gezondheidsaspect bespaart het je ook veel geld wat natuurlijk al helemaal fijn is. Ook is het een goede stap om te stoppen met roken als dit je doel is want iedereen weet dat het gewoon echt slecht is. Door steeds minder nicotine nodig te hebben maak je de stap veel makkelijker om definitief te stoppen met roken. Je kunt het via de elektrische sigaret namelijk continue afbouwen omdat er een echte hoeveelheid ’s graad van nicotine is bij de e-liquids. En op onze website vindt je de beste elektronische sigaretten van hoge kwaliteit.

 

Elektrisch roken: is de elektrische sigaret gezond of schadelijk?

De vraag of het tijdperk van rokers die naar buiten gaan om te roken definitief voorbij is? Zo lijkt het wel. Omdat de elektronische sigaret gewoon binnen gerookt kan worden en bijvoorbeeld ook in het café. De elektronische sigaret of e-sigaret brengt immers geen irritante tabaksrook in de atmosfeer in tegendeel vinden mensen de damp lekker ruiken, waardoor de elektrische roker zijn omgeving spaart in de zin van dat het ook veel minder schadelijk is voor de omgeving. De voordelen tegenover de klassieke sigaret zijn dus eigenlijk wel vrij duidelijk. Of zijn er toch ook nadelen verbonden aan het roken van de elektrische sigaret. Het is bewezen dat de elektrische sigaret wel zo minder schadelijk is als werd gedacht, maar nu is het ook bevestigd met een onafhankelijk wetenschappelijk elektronische sigaret onderzoek

 

Elektrisch roken

De laatste jaren heeft de tabaksindustrie er een nieuwe grootte concurrent bij gekregen: de elektrische sigaret of e-sigaret. Deze elektrische sigaret is meer en meer vertrouwd geraakt in het straatbeeld en in openbare plaatsen zoals cafés en restaurants omdat het een effectieve manier van afbouwen is. Dit is zeker bijzonder omdat we er al aan gewend waren geraakt dat er in drankgelegenheden niet meer gerookt mocht worden. En nu zien we dan dat er weer mensen binnen dampen, dat duidt dus zeker aan dat de elektrische sigaret aan populariteit wint bij het rokerspubliek omdat iedereen wel een probeert om te stoppen, en dit is bewezen een goed alternatief.

 

De werking van de elektrische sigaret?

Wat zo anders is aan de elektrische sigaret, is dat je geen tabak rookt zoals bij normale sigareten. Doordat de e-sigaret geen tabak bevat, bevuil je je longen en je omgeving dan ook niet met irriterende tabaksrook die duizenden chemicaliën bevat. Bij de elektrische sigaret wordt er een vloeistof (eliquid) verdampt die zorgt voor een soort van waterdamp. Deze damp of stoom wordt dan geïnhaleerd en uitgeblazen. Hierbij blijft er geen rook hangen in de atmosfeer zoals bij een klassieke sigaret. Dankzij elektrisch roken behoud je als ex-roker dus wel de typische rookervaring van het inhaleren en het uitblazen alleen dan minder schadelijk.

 

Voordelen van elektrisch sigaretten roken

Een volgend kenmerk van de elektronische sigaret is dat je je eigen niveau aan nicotine kan kiezen die daardoor ook te controleren is. Door het gehalte aan nicotine geleidelijk aan te verminderen kan je ervoor zorgen dat je jezelf minder afhankelijk maakt van de stof en dat je opeen begeven moment dus ook helemaal kunt stoppen. Er zijn tevens ook elektrische sigaret vullingen beschikbaar die  zonder nicotine zijn. Elektrisch roken kan dus ook nicotine loos voor wie daar voor kiest. Voor wie wil stoppen met roken is de elektrische sigaret dus een goed middel om zijn rookverslaving af te bouwen en uiteindelijk helemaal stop te zetten omdat het gevoel behouden blijft zullen ontwenning ’s verschijnselen ook in mindere maten voorkomen.

 

Verschillende smaken bij het roken van een elektrische sigaret zijn mogelijk

Buiten het gehalte aan nicotine kan je als elektrische roker ook een bijkomende smaakstoffen kiezen die jij zelf kan kiezen. Die stoffen geven de elektrische sigaret een extra smaak. Er zijn al vele smaken op de markt om je elektrische sigaret te vullen zoals kers, appel, munt, koffie, cola, tabak, en vele andere. Dankzij deze smaakstoffen wordt het roken (dampen) door sommigen weer gezien als "smaakvol" en lekker.

 

Geneesmiddel?

Voorstanders van de elektronische sigaret beweren dat deze sigaret een absolute vooruitgang is tegenover de klassieke tabakssigaret en bovendien ook nog gezonder is, als gezond mag het niet beschouwden. Bij deze stelling wordt verwezen naar de functie van de e-sigaret als middel om te stoppen met roken. Maar wat dat "positieve effect voor de gezondheid" betreft is er in Nederland nog veel discussie buiten dat er studies geweest zijn en bewezen is dat het gezonder is en dus minder schadelijk.

 

Schadelijke stoffen

Vele beweren dat de e-sigaret niet zo onschuldig en gezond is als ze lijkt en raden elektrische rokers aan toch maar rekening te houden met mogelijk negatieve gevolgen voor de gezondheid, maar vaak komt dit voor omdat de tabak ’s giganten hier van leiden en daarom mensen het mensen slecht voor te spiegelen. De vloeistof (liquid) van een elektrische sigaret bevat de stof propyleen glycol, waarvan de Amerikaanse Food & Drug Administration heeft aangegeven dat deze onschadelijk is voor de gezondheid. Toch kunnen sommige mensen een allergische reactie ontwikkelen door deze stof: in dat geval spreekt men van propyleen glycol-intolerantie. Als dat zo is schakel je dan over op liquid met vegetable glycerine.

 

Is de elektrische sigaret gezonder?

Hoewel de meeste elektrische sigaretten nicotine bevatten omdat de gebruiker daarvoor kiest, zijn ze op het vlak van gezondheid toch minder schadelijk dan de klassieke tabak sigaret. Dat is gebleken uit vele onderzoeken de laatste jaren. Een elektrische sigaret bevat namelijk geen teer, en bij het roken ervan komt er geen koolstofmonoxide vrij buiten dat bevat het veel minder chemicaliën. In de overgang van de klassieke tabakssigaret naar een volledig rookvrij leven kan de elektrische sigaret dus mogelijk een goede plaats innemen. Als je de tabakssigaret vervangt door de elektrische sigaret treden er namelijk al voordelen voor de gezondheid op. Zo zal je door elektrisch te roken een betere smaak- en reukzin ontwikkelen en ondervindt je gebit geen last van vervuilende aanslag omwille van tabaksrook dat zijn maar een paar van de vele voordelen. Ook is je algemene conditie door het roken van elektrische sigaretten minder slecht en blijft je huid gezonder dan wanneer je tabakssigaretten rookt. Dus blijf je ook jonger lijken, dat is altijd een pluspunt.