Elektrisch roken

Wat is elektrisch roken

Wat is elektrisch roken? 

Elektrisch-roken staat voor het roken van de elektronische of elektrische sigaret. Deze bijzondere sigaret wordt ook wel de e-sigaret of e-smoker genoemd en is de gezondere variant van de standaard sigaret. Dit komt omdat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het gebruiken van zo’n e-sigaret waardoor u en uw omgeving bespaard blijven van de schadelijke gevolgen van roken. Op deze pagina leest u meer over elektrisch-roken. Zo leest u hoe een elektronische sigaret werkt, wat de verschillen zijn tussen een elektronische en een gewone sigaret en wat de overeenkomsten zijn tussen een elektronische sigaret en een gewone sigaret.

 

Hoe werkt een elektronische sigaret?

Een elektronische sigaret bevat geen tabak, maar een vloeistof met een smaakje. Deze vloeistof kan wel een tabaksmaak hebben, maar kan ook aangeschaft worden in smaken zoals watermeloen en aardbei. In plaats van een elektronische sigaret aan te steken, gebruikt u het verwarmingselement in de sigaret om de vloeistof met smaak te verhitten. Het verhitten van het verwarmingselement gebeurt vanzelf als u een trekje neemt van de sigaret. Soms zit er op de e-sigaret een knop. Deze moet je indrukken om het verwarmingselement te activeren. Als deze vloeistof verhit, komt er damp vrij. Deze damp is vergelijkbaar met de rook die vrijkomt bij het roken van een gewone sigaret, al is de damp van een elektronische sigaret geheel onschadelijk. Deze bestaat namelijk geheel uit waterdamp, daar waar rook van een normale sigaret veel verschillende schadelijke stoffen bevat.. Door deze waterdamp in te ademen, proeft u de smaak van de vloeistof in de sigaret.

 

De verschillen en overeenkomsten

Een verschil tussen elektrisch roken en het roken van een gewone sigaret, is dat er bij het elektrisch roken geen schadelijke stoffen vrijkomen. Hierdoor is het roken van een elektronische sigaret niet schadelijk en kunt u dit ook in openbare ruimten doen, zoals cafés en restaurants. Daarnaast komt er geen stinkende rook vrij bij het roken van een elektronische sigaret, maar slechts onschadelijke waterdamp. Een overeenkomst tussen een elektronische sigaret en een standaard sigaret is het feit dat de ervaring en de smaak hetzelfde is. Ook krijg je in beide gevallen gewoon nicotine binnen, zodat je niet hoeft te lijden aan ontwenningsverschijnselen. Koopt u e-liquids met een tabaksmaak voor de elektronische sigaret, dan lijkt het net of u een gewone sigaret rookt. Zo is de smaak in dit geval exact hetzelfde als de smaak van een gewone sigaret.